Kunta- ja sote-umpikuja jatkuu, kahdet rattaat paljastuivat

Puoluekokous2018 2 yläkuva iso 7.jpg
Keskusta.fi / Uutiset ja Keskusta-TV / Uutiset / Kunta- ja sote-umpikuja jatkuu, kahdet rattaat paljastuivat
28.2.2014 13:00
KimmoTiilikainen1.jpg

Koko oppositio teki välikysymyksen Kataisen hallituksen kuntapolitiikasta. Suomalaisia huolettaa lähipalvelujensa ja kotikuntiensa tulevaisuus.

Eduskunnan keskiviikon välikysymyskeskustelua tänään perjantaina seuranneen luottamusäänestyksen tulos tarkoittaa, että hallituksen kunta- ja sote-uudistusten umpikuja valitettavasti jatkuu.
                                                                                                                                                                                           
Äänestys osoitti myös, että hallituspuolueiden sanat ja teot ovat ristiriidassa keskenään.

Vielä keskiviikon keskustelussa SDP irtisanoutui kuntien pakkoliitoksista ja Vasemmistoliitto sote-uudistuksen vastuukuntamallista. Vihreät liputtivat kuntien yhteistyölle.

Tänään hallituspuolueiden kansanedustajat antoivat kuitenkin tukensa Kokoomuksen ajamalle hallituksen suurkuntapolitiikalle. Se estää aidon kuntayhteistyön, johtaa pakkoliitoksiin ja vastuukuntamalliin hirttäytymällä vie sote-uudistuksen umpikujaan. Sillä ei ole edes hallitusryhmien omien kuntapäättäjien tukea takana.

Tällainen toimintatapa murentaa luottamusta poliittiseen päätöksentekoon ja vahvistaa käsityksen, että hallitusta pitää kasassa enää vain usko siihen, että suomalaisten poliittinen muisti on lyhyt.

Lisätietoja: eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kimmo Tiilikainen, puhelin 050 511 3174