Keskusta tekee välikysymyksen työttömyydestä

Puoluekokous2018 2 yläkuva iso 7.jpg
Keskusta.fi / Uutiset ja Keskusta-TV / Uutiset / Keskusta tekee välikysymyksen työttömyydestä
24.4.2014 13:21
KimmoTiilikainen1.jpg

Keskustan eduskuntaryhmä tekee hallitukselle välikysymyksen pahenevasta työttömyydestä.

Hallituksen tavoitteena oli työttömyyden alentaminen viiteen prosenttiin ja  työllisyysasteen nostaminen 72 prosenttiin vaalikauden aikana.
 
Tilastokeskuksen uusimman työvoimatutkimuksen mukaan työttömyys oli tämän vuoden maaliskuussa jo 9,5 prosenttia ja työllisyysaste 66,7 prosenttia.  Nuorten työttömyys on pahentunut koko nuorisotakuun voimassaolon ajan. Osassa Suomea työttömyysluvut ovat jo 1990-luvun lamavuosien tasolla. Kaikkineen työtä vailla on jopa 400 000 suomalaista.
 
- Työttömyys tai sen uhka vaikuttaa vielä paljon suurempaan joukkoon suomalaisia, kuin mitä tilastot osoittavat. Monessa kodissa ja työpaikassa eletään jatkuvassa epävarmuudessa. Hallitus ei voi loputtomiin selitellä epäonnistumistaan heikoilla suhdanteilla, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kimmo Tiilikainen sanoo.
 
Tiilikaisen mukaan Kokoomus pääministeripuolueena viime kädessä vastaa hallituksen epäonnistumisesta työllisyys- ja talouspolitiikassa. Myös SDP:llä on peiliin katsomisen paikka, sillä se lupasi ennen viime eduskuntavaaleja Suomeen 100 000 työpaikkaa ja nujertaa nuorten työttömyyden.
 
- Hallitus on kehysriihen jälkeen antanut ymmärtää, että se on työnsä tehnyt ja Suomen asiat menevät hyvään suuntaan. Pääministeri on käyttänyt tätä eroilmoituksensa yhtenä perusteluna. Todellisuudessa Suomen asiat menevät huonoon suuntaan. Katainen lähtee ja monta muutakin ministeriä on lähdössä, mutta ongelmat jäävät.
 
Tiilikaisen mukaan valtiontalouden ja laajemminkin Suomen ongelmien taustalla on juuri työttömyys. Vastaavasti vain työpaikkoja luomalla Suomi saadaan nousuun. Se on kestävin tapa myös velkaantumisen lopettamiseen.
 
- Keskiviikon investointiuutisista huolimatta Suomen työllisyys- ja taloustilanne on vakava. Uudistukset suunnan muuttamiseksi ovat edelleen pääosin tekemättä. Maamme kehitys eriytyy vaarallisesti muun Euroopan kehityksestä. Hallitus jättää jälkeensä ylivelkaisen, pahenevan työttömyyden vaivaaman ja eriarvoistuvan Suomen.
 
Lisätietoja: eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kimmo Tiilikainen, puhelin 050 511 3174