Elsi Katainen EU-parlamentin maatalousvaliokunnan varapuheenjohtajaksi

Puoluekokous2018 2 yläkuva iso 7.jpg
Keskusta.fi / Uutiset ja Keskusta-TV / Uutiset / Elsi Katainen EU-parlamentin maatalousvaliokunnan varapuheenjohtajaksi
24.7.2019 9:36
Elsi Katainen 2511 x.jpg

Europarlamentaarikko Elsi Katainen (kesk./Renew Europe) on valittu EU-parlamentin maatalousvaliokunnan varapuheenjohtajaksi.

-Olen todella iloinen, että luottamusta löytyi tähän tärkeään ja vastuulliseen tehtävään, suomalaismeppi Elsi Katainen kommentoi Brysselistä maatalousvaliokunnan kokouksesta, jossa hänet äänestettiin varapuheenjohtajaksi 29 äänellä, vastaehdokkaan ranskalaisen Maxette Pirbakasin (ID) saadessa 9 ääntä.

 Tehtävä on merkittävä, sillä maatalouspolitiikka kuuluu Euroopan unionin täyteen toimivaltaan ja yli kolmasosa unionin varoista käytetään maatalouteen.

 Katainen pääsee maatalousvaliokunnan varapuheenjohtajana päättämään EU-parlamentin käsittelyyn tulevien maatalousasioiden asialistasta, päätöksenteon aikataulusta sekä hoitamaan suhteita EU:n komissioon ja jäsenmaihin.

 -Jokaisen eurooppalaisen tulee voida syödä jatkossakin puhdasta ja turvallista lähiruokaa ja viljelyn kannattavuutta on parannettava. Haluan pitää huolen siitä, että yhteisen maatalouspolitiikan uudistus käsitellään sovitussa aikataulussa ja että EU:n pohjoisten ja syrjäisten alueiden maatalouden erityispiirteet otetaan huomioon, maatalousvaliokunnan varapuheenjohtaja Katainen linjaa. 

 Katainen sekä espanjalainen Mazaly Aguilar (ERC) valittiin varapuheenjohtajistoon maatalousvaliokunnan istunnossa tiistaina 23.7.2019. Valiokunnan johtoon valittiin jo aiemmin heinäkuussa saksalainen Norbert Lins (EPP) sekä muiksi varapuheenjohtajaksi Vihreiden portugalilainen Francisco Guerreiro ja romanialainen Daniel Buda (EPP). EU-parlamentin maatalousvaliokuntaan kuuluu 48 täysjäsentä ja 48 varajäsentä.