Antti Kaikkonen: Edessä eurooppalaiset linjavaalit!

Puoluekokous2018 2 yläkuva iso 7.jpg
Keskusta.fi / Uutiset ja Keskusta-TV / Uutiset / Antti Kaikkonen: Edessä eurooppalaiset linjavaalit!
24.5.2019 20:55
Kaikkonen_4496.jpg

Sunnuntain Euroopan parlamentin vaalit käydään poikkeuksellisessa tilanteessa. Pitkään jatkuneen euro-oikeiston – johon Suomesta kuuluu Kokoomus - valtakauden jälkeen EU on vakavissa ongelmissa.


Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen 24.5.2019

 Edessä eurooppalaiset linjavaalit

 Sunnuntain Euroopan parlamentin vaalit käydään poikkeuksellisessa tilanteessa. Pitkään jatkuneen euro-oikeiston – johon Suomesta kuuluu Kokoomus - valtakauden jälkeen EU on vakavissa ongelmissa.

 Perustellusti voi sanoa, että unioni ei ole riittävällä tavalla kyennyt vastaamaan ihmisten arjen huoliin eikä toiveisiin paremmasta tulevaisuudesta. Seuraukset näkyvät eri puolilla Eurooppaa. 

 Lisäksi EU on vanhan oikeistokomennon aikana ajautunut sisäisesti hajanaiseksi ja sen toiminta- ja päätöksentekokyky on jo pidempään ollut heikko.

 Näissä vaaleissa Euroopalle voidaan ottaa uusi suunta – myös täällä Suomessa. Euroopan parlamentilla on nimittäin iso vaikutus siihen, millaiseksi EU tulevaisuudessa kehittyy.

 Nyt jos koskaan parlamenttiin tarvitaan edustajia, jotka pitävät tinkimättömästi oman maansa puolta, mutta pystyvät samalla yhteistyöhön.

 Toisenlaisiakin voimia on näissä vaaleissa liikkeellä. Itse kunkin kannattaa vielä ennen vaalipäivää miettiä, antaako äänensä rakentajille vai hajottajille.

 Itselleni on ainakin selvää, että vain yhteistyöllä koko Eurooppaan luodaan turvallisuutta, työpaikkoja ja hyvinvointia. Ja vain yhteistyöllä ratkaistaan yhteisiä, isoja ongelmia - ilmastonmuutoksesta alkaen.