Kotiseurakunta kuuluu kaikille

Puoluekokous2018 yläkuva iso.jpg
Keskusta.fi / Vaalit / Seurakuntavaalit
 

Seurakuntavaalit järjestetään Suomen evankelisluterilaisessa kirkossa 18.11.2018 teemalla Minun kirkkoni. Ennakkoäänestyksen ajankohta on 6. - 10.11.2018.

Keskusta lähtee syksyn seurakuntavaaleihin tunnuksella ”Kotiseurakunta kuuluu kaikille”.

Tällä haluamme kutsua kaikkia seurakunnan jäseniä mukaan toimintaan. Korostamme sitä, että seurakunnassa kaikki ovat samanarvoisia, tulevat kuulluiksi ja kohdatuiksi. Seurakunta on avoin yhteisö, johon kaikki ovat tervetulleita. Se tarkoittaa myös sitä, että arvostamme toisen oikeutta olla asioista eri mieltä.

Seurakunta olemme me. Seurakuntalaiset, papit ja muut seurakunnan työntekijät muodostavat yhdessä seurakunnan ja päättävät sen toiminnasta. Seurakuntatyö on koko kirkon perusta.

Seurakunnan jäsenten toiminta omassa lähiyhteisössään ja elämässään lähimmäisten ja koko luomakunnan parhaaksi on elävän seurakunnan merkki. Vastuunkanto toisista ihmisistä niin lähellä kuin kaukana kuuluu keskeisesti näkemyksiimme.

Seurakunnan ja kirkon tehtävänä on pitää huolta siitä, että yhteiskunnassa käydään keskustelua oikeasta ja väärästä, hyvästä ja pahasta. Toimimme omantunnon äänenä ja kannamme huolta heikommista myös maailmaanlaajuisesti.

Kirkon toimintaa tulee Keskustan mielestä rakentaa entistä enemmän seurakuntalaisista ja heidän elämästään ja tarpeistaan käsin, ei vain kirkon omiin työaloihin pohjautuen.

Tutustu Keskustan vaaliohjelmaan

Vaaliohjelmaan liittyvää tausta-aineistoa puolueen periaateohjelmasta

MINUN KIRKKONI.jpg