Talvisodan henki nykymaailmassa

Viikon kysymys talvisota yläkuva.jpg
Keskusta.fi / Osallistu ja vaikuta / Viikon kysymys / Talvisodan henki nykymaailmassa

Taustaa: Talvisodan päättymisestä tulee 80 vuotta tämän viikon perjantaina 13. maaliskuuta. Syvälle suomen kieleen on muodostunut käsite talvisodan hengestä.  Mitä talvisodan henki mielestäsi eniten tarkoittaa vuonna 2020? Valitse alla olevista vaihtoehdoista ja halutessasi ehdota kommenttikentässä muuta vaihtoehtoa.

Kysymys: Mitä talvisodan henki mielestäsi eniten tarkoittaa vuonna 2020?

Vastaukset:
    a. uskoa yhteiseen menestykseen 14,29%
    b. kansallista yhtenäisyyttä 54,76%
    c. keskinäistä luottamusta 21,43%
    d. toisten kunnioittamista 7,14%
    e. muuta, mitä? 2,38%

 

 

Viikon kysymys talvisodan henki.jpg

 

Kommentit

Talvisodan henki merkitsi noita kaikkia valikkoon merkittyjä vaihtoehtoja; uskoa yhteiseen menestykseen, kansallista yhtenäisyyttä, keskinäistä luottamusta, toinen toisensa kunnioittamista.    


Talvisodasta opimme sen, että maassamme on aina pieniä ei-kansallisia vähemmistöjä jotka pystyvät johdattamaan kansamme tuhoon tuomalla maahan vihollisen ja ennenkaikkea suurvaltanaapurimme vihollisen. Tänään se näkyy sotayhteistyönä NATO:n ja USA:n kanssa sekä älyttömänä varusteluna mitä ei missään tapauksessa pitäisi sallia. Talvisodan henki on naapuriystävyyttä ja luottamusta - ja samalla yhteistä talous- ja kulttuuripolitiikkaa. Kekkosen linjan mukaisesti.    


Oli kulunut noin 20 vuotta siitä, kun kansa oli ollut kahtia jakautuneena ja tehneet hirmutekoja toisiaan kohtaan. Pienten murinoitten saattelemana vihanpito siirrettiin taka-alalle, kiperissä tilanteissa unohdettiin ja yksissä tuumin riennettiin sotilaina ja koteihin jääneiden taustajoukkojen tukemina varjelemaan ja suojelemaan Kalevalaisen kansan itsenäisyyttä ja vapautta. Yhteinen tahto ja usko oli luja toimimaan oikean asian puolesta. Usealla oli vai kokardi siviilihatussa, mistä hänet tunnisti sotilaaksi, isänmaan lähettilääksi. Näihin asioihin mm. perustui Talvisodan Henki.    
Erkki J. Saari, Pohjanmaan poika Outokummusta


Omavaraisuus. Suomen suunta huolestuttaa, ideologisista/ilmasto syistä vaikuttaa, että halutaan lopettaa monia asioita joilla ei ole käytännössä mitään muuta merkitystä kuin heikentää Suomen taloutta. Vasta-argumentti on aina, ei se nyt niin moneen ihmiseen vaikuta. Tarkoitan nyt turkistarhausta. Muutama vuosi sitten 500 miljoonan vientitulot, työllistää myös kalankäsittelyä, kuljetuksia ja iso työllistäjä troolareille. Jos turkistarhaus lopetetaan, niin hyvin pitkälti loppuu myös troolikalastus Suomalaisilta, aluksia myyty jo Viroon. Silakan ja kilohailin troolikalastuksen väheneminen lisää myös mertemme fosforikuormaa. Turpeen lopettaminen, noin 0,5 prosenttia Suomen soista turvetuotannossa. Ideologisista syistä myös tämä kotimainen halutaan lopettaa, tuottaa 4200 henkilötyövuotta. Tutkimukset jossa todetaan, että ei sotke vesistöjä kuten luultu, niin niitä ei jostain kumman syystä tuoda kunnolla julkisuuteen. https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/talous/artikkeli-1.407592    Marko Korpikoski

Kaveria ei jätetä    


Kansainvälistä yhteistyötä, ei ummehtunutta sisäänpäinkääntynyttä impivaaralaisuutta.    
Kohdistetaan resurssit järkevästi suomalaisten yhteisen menestyksen aikaansaamiseksi. Suomalaisten veronmaksajien rahoilla ei voida pelastaa koko maailmaa. Yhdessä sopien eteenpäin, ellei onnistu, on tehtävä uusia ratkaisuja ROHKEASTI.