Puoluevaltuusto Lahdessa

21. - 22.4.2018 FelmanniCampus

#Keskusta18 yläkuva iso.jpg

Kokouslähetys  sunnuntaina alkaa  klo 10
Seuraa kokousta täällä>>


Suomen Keskusta rp:n puoluevaltuuston sääntömääräinen vuosikokous järjestetään 21. - 22.4.2018 Lahdessa, FelmanniCampuksella (Kirkkokatu 27, 15140 Lahti.)  Kokous alkaa lauantaina klo 10.00.

Kokous päättää sääntöjen 20 §:n mukaiset vuosikokousasiat ja poliittiset kannanotot. Lisäksi puoluevaltuusto hyväksyy maakuntavaalien ohjelman ja Euroopan parlamentin vaaleja 2019 koskevan vaalijärjestyksen, käsittelee uusimman periaateohjelmaluonnoksen ja puolueen sääntömuutoksen, piirin, kunnallisjärjestön ja paikallisyhdistyksen mallisääntöjä, evästää valmistautumisessa maakuntavaaleihin, eduskuntavaaleihin ja Euroopan parlamentin vaaleihin.

Puoluevaltuuston valiokuntatyöskentely pohjautuu kuluneen kauden kolmeen pysyvään valiokuntaan. Poliittinen valiokunta, ohjelmavaliokunta ja järjestövaliokunta toimivat samalla kokoonpanolla valtuuston koko kaksivuotisen toimikauden.

Poliittinen valiokunta käsittelee puoluevaltuuston kokouksen kannanotot, ohjelmavaliokunta käsittelee periaateohjelman ja maakuntavaaliohjelman luonnoksia, järjestövaliokunta käsittelee puoluevaltuuston vuosikokoukselle kuuluvat sääntömääräiset asiat sekä valmistautumista tuleviin vaaleihin.

***

Tähän mennessä puoluevaltuuston kokouksessa mm seuraavaa:

Puheenjohtaja Juha Sipilän linjapuhe puoluevaltuustossa, lue tästä linkistä puhe kokonaisuudessaan>>
"Sote-maku -uudistuksen vastustamiseen käytetään tällä hetkellä hurjan paljon energiaa. Me olemme taas oman energiamme suunnanneet muutokseen ja sen vuoksi keskustajohtoisilla alueilla ollaan valmiita muutokseen. Kun tämä vastustamisen energia saadaan käännettyä joka paikassa toimeenpanoon, uudistus menee vauhdilla maaliin.  "

Juha-Sipilä-Tiles-iso-kuva.jpg

 

***
Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen, lue tästä puhe kokonaisuudessaan>>:

"Keskustan on myös tulevaisuudessa oltava se puolue Suomessa, jolla on kanttia puolustaa kansanvaltaista päätöksentekoa, jossa me tulee ennen minää, joka sovittelee, ei revi ja joka rakentaa yhteistyötä, eikä lietso vastakkainasettelua, sanoi keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen Lahdessa keskustan puoluevaltuuston kokouksessa."

***
Lahden Lanunaukiolla puoluejohto ja ministerit yleisötapahtumassa. Äänessä olivat ensin Lahden Keskustan luottamushenkilöt ja kansanedustaja Martti Talja. Heidän jälkeensä vuoron saivat Keskustan puoluejohdon jäsenet. Keskustan ministereistä paikalla olivat Anne Berner, Jari Leppä Annika Saarikko, Anu Vehviläinen sekä Mika Lintilä.

jalkautuminen-Lahti-Tiles-iso-kuva.jpg

Puoluevaltuuston ohjelma

Suora lähetys kokouksesta alkaa sunnuntaina klo 10, seuraa kokousta täällä>>

Sunnuntai 22.4.

Huom! Aikataulumuutos punaisella

8.00 – 9.30 Ilmoittautuminen kokouspaikalla

9.00 Aamuhartaus

9.15 Yhteinen reissu Sotkamoon kautta kevään 2019 vaaleihin
(puoluevaltuuston suljettu keskustelutilaisuus)

    • Puheenjohtaja Juha Sipilä (’politiikan portaat’, 20 min)
    • Valiokuntien yhteenvedot evästyskeskustelusta yhteiselle reissulle, (15 min)
    • Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen, eduskuntaryhmän rooli  yhteisellä reissulla (10 min)

10.00 Puoluevaltuuston päätösasiat 

11.00  Puoluejohtoon ehdolla olevien esittäytyminen

12.30 Lounas ja kotiinlähtö