Keskusta 2030

Keskustalennokki yläkuva.jpg

Kommentointiaika on päättynyt, kiitos kaikista viesteistänne!

Mistä on kyse?

Keskustan puoluevaltuusto päätti keväällä 2019, että Vantaan puoluekokouksessa hyväksytään puolueelle uudistusohjelma. Se sisältää mission, vision Keskusta 2030, vision Suomi 2030 ja sekä puolueen strategiset tavoitteet ja toimintatapojen uudistamisen.

Uudistusohjelma pohjautuu Keskustan periaateohjelmaan, joka hyväksyttiin Sotkamon puoluekokouksessa 2018. Siihen pääset tutustumaan tätä kautta: www.keskusta.fi/pao

Alla on linkki puoluehallituksen esitykseen uudistusohjelmaksi. Tähän pyysimme palautetta niin Keskustan jäsenjärjestöiltä, yksittäisiltä henkilöjäseniltä kuin Keskustan ulkopuolisiltakin toimijoilta. Meille kaikki palaute on arvokasta. Käytämme sitä hyväksi, kun muokkaamme ohjelmasta uuden luonnoksen puoluekokouksen käsiteltäväksi.


Missio vastaa kysymykseen ”Miksi Keskusta on olemassa”?
Mikä on perustarkoituksemme ja toimintamme ydin? Missio ilmaistaan tiivistetyssä muodossa, parhaimmillaan yhdellä lauseella, korkeintaan muutamalla virkkeellä. Uudistusohjelmaluonnoksessa on esitelty neljä vaihtoehtoa Keskustan missioksi. Niistä valitaan paras jatkokehitykseen, tai kirjoitetaan ihan uusi vaihtoehto.

Visiolla tarkoitetaan tavoitteellista tulevaisuudenkuvaa:
millaisen Keskustan ja Suomen haluamme tulevaisuudessa. Tähtäin on vuodessa 2030. Strategisilla tavoitteilla ja toimintatapojen uudistamisella pyrimme saavuttamaan visiossa esitetetyt päämäärät.  

Keskustan arvoja emme nyt uudista.
Ne päätettiin yhdessä 2013 ja ovat luettavissa periaateohjelman johdantoluvusta.

***

Tässä vielä uudistusohjelman lukemisen oheen kuunneltavaa puoluekokousta odotellessa:

Kuuntele podcast - Keskustan tehtävää etsimässä

Keskusta on poliittinen liike, jonka juuret lepäävät 114 vuoden päässä Maalaisliitossa. 114 vuotta historiaa ja silti joku puhuu tällä hetkellä ja etenkin viime vuoden eduskuntavaalien jälkeen sanaparista Tuntematon Keskusta. Miksi ihmeessä, kaikkihan nyt Keskustan tuntevat!
 
Tulevaisuutta tehdään kuitenkin nyt ja siinä tulevaisuudessa ei auta olla tuntematon. Pitääkö siis ottaa aktiivikäyttöön Santeri Alkio vai kääntyä niin liberaaliksi, että Alkiokin ihmettelisi. Keskustalaisuuden syvimmästä olemuksesta ja puolueen oikeutuksesta olemassaoloon vielä seuraavinakin satoina vuosina ovat keskustelemassa kirjailija ja keskustalaisuuteen syvemminkin tutustunut Juha Itkonen sekä puolueessa usean eri vuosikymmenen ajan vaikuttanut poliittinen asiantuntija Ilkka Miettinen. Keskustelua eteenpäin luotsaa puolueen viestintäpäällikkö Laura Ruohola.

***


Lisätietoja:
poliittinen asiantuntija Ilkka Miettinen
ilkka.miettinen@keskusta.fi p. 050  5666 189