Huolenpitoa - huomennakin.

Vi tar hand om varandra – tillsammans.

Omsorg om andra är ligger oss finländare nära om hjärtat. Det finns ett oändligt antal berättelser om vardagshjältarna i vårt land – om bekanta och okända som tar hand om varandra och om dem som inte har det bra.

Vi behöver ta ännu bättre hand om oss själva och våra medmänniskor, och vi ska också ta större ansvar om varandra. Låt oss ta hand om varandra – tillsammans. Känner du din granne? Har du erbjudit dig att ge en bekant åldring skjuts till butiken eller banken? Bli en vardagshjälte – de kostar inte mer än en gnutta av din tid.

Vi finländare kommer att klara oss fint, bara vi stödjer varandra. Då kan vi också lösa våra gemensamma problem och göra vardagen tryggare.

Hemkommunen måste skapa förutsättningar för vardagliga hjältedåd av det här slaget.

Det ska vara också möjligt för finländarna att påverka sin hemkommun så att de känner sig hemma i den. Alla ska ha möjlighet att hitta sitt eget sätt att bygga upp vårt land – Tillsammans.

Mer information om Centerns kandidater i kommunalvalet i din hemkommun och om våra lösningar för bättre omsorg och gemenskap i vardagen hittar du på adressen www.huolenpitoa.fi. I de sociala medierna kan du delta i arbetet för gemensam omsorg med hashtaggen #huolenpitoa. Vi sätter Finland i skick – tillsammans.

 

Omsorg - även i morgon tunnusryhmä vihreä vierekkäin.jpg

_______________

Kommunalvalet 2017
Valdag 9.4. | Förhandsröstning i Finland 29.3–4.4 och utomlands 29.3–1.4. | www.huolenpitoa.fi
Diskutera, delta och påverka #huolenpitoa #suomikuntoon